Cydr

Cydr, nazywany również tradycyjnie jabłecznikiem, można wykonać samemu podobnie jak piwo domowe. Przygotowany jest z soku jabłkowego i drożdży. Dla lepszych walorów smakowych cydr najlepiej podawać schłodzony. Jeśli ktoś zajmował się produkcją piwa w domu zauważy podobieństwa, zarówno na etapie produkcji ale również w sposobie rytualnej konsumpc...

Cydr, nazywany również tradycyjnie jabłecznikiem, można wykonać samemu podobnie jak piwo domowe. Przygotowany jest z soku jabłkowego i drożdży. Dla lepszych walorów smakowych cydr najlepiej podawać schłodzony. Jeśli ktoś zajmował się produkcją piwa w domu zauważy podobieństwa, zarówno na etapie produkcji ale również w sposobie rytualnej konsumpcji. Cydr to wspaniały napój orzeźwiający, który można spożywać między posiłkami podobnie jak piwo domowe. Świetnie komponuje się z wieloma potrawami serwowanymi na polskich stołach. 

Więcej

Cydr  Jest 2 produktów.

Pokazuje 1 - 2 z 2 elementów
Pokazuje 1 - 2 z 2 elementów