Oferta sklepu

fabrykapiwa.pl oferuje najszerszy wybór produktów niezbędnych do produkcji piwa w domu. W naszej ofercie znajdują się gotowe zestawy do robienia piwa, akcesoria piwowarskie, niezbędna aparatura do przygotowania piwa domowego ale przede wszystkim najwyższej jakości składniki, które pozwolą cieszyć się smakiem warzonego piwa w domu. W naszym sklep...

fabrykapiwa.pl oferuje najszerszy wybór produktów niezbędnych do produkcji piwa w domu. W naszej ofercie znajdują się gotowe zestawy do robienia piwa, akcesoria piwowarskie, niezbędna aparatura do przygotowania piwa domowego ale przede wszystkim najwyższej jakości składniki, które pozwolą cieszyć się smakiem warzonego piwa w domu. W naszym sklepie piwowarskim zaopatrzysz się we wszystkie produkty, które posłużą do produkcji Twoich najlepszych domowych browarów. Dzięki naszej ofercie będziesz cieszyć się niepowtarzalnymi smakami własnego piwa domowego.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami oferty.

Więcej

Oferta sklepu  Jest 157 produktów.

Podkategorie

  • Brewkity

    Brewkit to zagęszczona brzeczka piwna w postaci gęstej cieczy z dodatkiem chmielu. Idealne rozwiązanie dla osób rozpoczynających produkcję piwa w domu. Nachmielone ekstrakty słodowe pozwalają na domowy wyrób piwa niemal w każdym stylu - pils, bock, stout, itp. Piwo domowe warzone z wykorzystaniem brewkitu pozwala na spokojne delektowanie się idealnym trunkiem, ponieważ większość procesu technologicznego przeprowadził za nas producent. Za sprawą stosowania brewkitów wyrobimy w sobie nawyki związane, m.in. z fermentacją czy rozlewem, które są niezbędne w produkcji piwa w domu

  • Chmiel

    Włochy słyną z winnic, natomiast Polska to światowa czołówka chmielowych plantacji. Czym  byłoby piwo bez chmielu? Większość receptur piwowarstwa domowego zachęca nas do wykorzystywania małych kolorowych szyszek chmielu, jako przyprawy nadającej niejednokrotnie bardzo wyrafinowane smaki i aromaty. Piwo domowe dzięki szerokiemu wyborowi chmielu, którym dysponujemy, daje radość  podniebieniu i rozbudza kubki smakowe degustatorów. Produkcja piwa w domu to raj dla koneserów, poszukujących bogatych chmielowych bukietów smakowych. 

  • Słody

    Słód to skiełkowane i wysuszone ziarna zbóż, stanowiące podstawowy składnik produkcji piwa domowego. Proponowane przez nas produkty pochodzą z najlepszych słodowni, w których podlegają starannej obróbce, dzięki temu uzyskiwane są wspaniałe rodzaje, nadające charakterystycznej barwy i aromatu. Daje to gwarancję niepowtarzalnych walorów smakowych piwa domowego. Każdy pasjonat piwowarstwa domowego odnajdzie w naszych słodach smak o jakim marzył - od łagodnej czekolady, kawy czy karmelu po bardziej wyrafinowane i wytrawne gusta. 

  • Drożdże piwowarskie

    Drożdże szczególnie polecane do produkcji piwa domowego występują najczęściej w płynnej lub suchej postaci. W piwowarstwie wyróżniamy dwa szczepy drożdży, tj. drożdże górnej i dolnej fermentacji. Każdy kto podejmuje się domowego wyrobu piwa powinien wiedzieć, że służą one jako dodatek, który wywołuje fermentację alkoholową. Rozpoczynając produkcję piwa domowego warto pamiętać również, że drożdże tak samo jak pozostałe składniki piwa domowego będą miały wpływ na walory smakowe i mogą w zdecydowany sposób wpłynąć na wzbogacenie aromatu

  • Ekstrakty Słodowe

    Dla mniej zaawansowanych osób, rozpoczynających produkcję piwa w domu szczególnie pomocne mogą okazać się ekstrakty słodowe. To skoncentrowana, zagęszczona brzeczka piwna, występująca w postaci płynnej lub sproszkowanej. Chętnie wykorzystywana przy domowym wyrobie piwa i ułatwiająca w znacznym stopniu jego produkcję. Piwo domowe produkowane na bazie ekstraktów słodowych niweluje ryzyko popełnienia błędu w procesie zacierania czy filtracji, tym samym sprawia, że piwowarstwo domowe stanie się szybko przyjemnością i pasją.

  • Dodatki Piwowarskie

    Dodatki piwowarskie pozwalają na wiele zabiegów, które przy produkcji piwa w domu ciężko osiągnąć zarówno znanymi metodami chemicznymi jak i naturalnymi czy ogólnodostępnymi w kuchni. Domowy wyrób piwa być może będzie od nas wymagał zwiększenia twardości wody, gdzie pomocne może się okazać zastosowanie gipsu piwowarskiego. Innym razem refermentacji w butelkach, czemu sprzyja użycie skrystalizowanej glukozy. A może podbicia aromatu piwa domowego lub nutka smaku lukrecji będą celem w warzeniu trunku. Za sprawą dodatków piwowarskich można nadać szczególnych walorów i wzbogacać produkcję piwa w domu.

  • Zestawy Surowców

    Zestawy surowców to idealnie zbalansowany smak piwowarstwa domowego. Skomponowane receptury piwa domowego wraz z instrukcją warzenia trunku pozwalają na nowe doznania walorów smakowych.  Kompletny zestaw surowców do przygotowania piwa domowego zapewni niezapomniane chwile browarnikom produkującym piwa w domu. Każdy zestaw to gwarancja dobrze uwarzonego piwa i rozbudzenie apetytu zdobywania szczytów w tworzeniu własnych bukietów smakowych w domowym wyrobie piwa

  • Podpiwek

    Piwowarstwo domowe to również produkcja lubianego przez wiele osób podpiwka, znanego również jako najstarszy polski probiotyk. Za sprawą niskiej zawartości alkoholu i naturalnych składników otrzymujemy w procesie domowego wyrobu piwa napój dla całej rodziny. Tradycyjne podpiwki to receptury przekazywane z pokoleń na pokolenia, ale jeśli nikt nie przekazał wam tej wiedzy, można przygotować je na bazie proponowanych przez nas produktów i delektować się ich wspaniałym smakiem.

  • Cydr

    Cydr, nazywany również tradycyjnie jabłecznikiem, można wykonać samemu podobnie jak piwo domowe. Przygotowany jest z soku jabłkowego i drożdży. Dla lepszych walorów smakowych cydr najlepiej podawać schłodzony. Jeśli ktoś zajmował się produkcją piwa w domu zauważy podobieństwa, zarówno na etapie produkcji ale również w sposobie rytualnej konsumpcji. Cydr to wspaniały napój orzeźwiający, który można spożywać między posiłkami podobnie jak piwo domowe. Świetnie komponuje się z wieloma potrawami serwowanymi na polskich stołach. 

  • Dla Piwosza

    Entuzjaści i miłośnicy piwowarstwa domowego wiedzą jak istotna jest wiedza i precyzja w warzeniu ich ukochanego trunku. Z pomocą może przyjść literatura lub ciekawe artykuły z nowinkami ze świata piwoszy, które wprowadzą i pozwolą zapoznać pasjonatów produkcji piwa domowego, m.in. z najlepszymi recepturami i przepisami. A jeśli myślicie o idealnym prezencie dla osoby zajmującej się domowym wyrobem piwa, może okazać się, że zmyślny gadżet na wyjątkową okazję przyniesie najwięcej radości i uśmiechu w wyjątkowym dniu.

  • Fermentacja

    Jednym z najważniejszych procesów przygotowania piwa domowego jest fermentacja. 
    To czas produkcji piwa domowego, w którym drożdże pracują najintensywniej, dokonując rozkładu cukrów na alkohol etylowy oraz dwutlenek węgla. Domowy wyrób piwa na tym etapie daje wiele możliwości wyboru, które w czasie konsumpcji będą miały odzwierciedlenie w walorach smakowych, zawartości alkoholu w trunku, nachmieleniu piwa, jego barwie czy klarowności. Wiedząc, które piwo domowe najbardziej przypada nam do gustu, łatwo podjąć decyzję o rozlewie po burzliwej fermentacji lub umożliwić dofermentowania w procesie fermentacji cichej aby uzyskać idealny smak piwa domowego. Rozpoczynając produkcję piwa w domu warto wyposażyć się we właściwe urządzenia do jego produkcji. Skompletowanie niezbędnego osprzętu jest najłatwiejszą drogą do wejścia w ciekawy i bogaty świat piwowarstwa domowego.

  • Mycie i Dezynfekcja

    Powszechnie wiadomo, jak istotny wpływ przy produkcji piwa w domu ma odpowiednia dezynfekcja i proces czyszczenia, zarówno sprzętu służącego do domowego wyrobu piwa
    jak również materiałów wykorzystywanych do rozlewu oraz całego otoczenia w którym piwowar przygotowuje ulubiony trunek. Aby piwo domowe nie straciło swoich walorów smakowych i żeby osiągnąć zamierzony cel, należy przygotować odpowiednio zaplecze pracy, wyposażając je w niezbędne materiały, służące skutecznej sterylizacji. Ułatwić
    to mogą środki i narzędzia specjalnie przygotowane do tych celów i powszechnie stosowane przyprodukcji piwa w domu.

  • Urządzenia Pomiarowe

    Chcąc zadbać o prawidłową produkcję piwa w domu warto śledzić proces jego powstawania oraz warunki w których nasze piwo dojrzewa. Pomocne mogą okazać się urządzenia pomiarowe, dostosowane do potrzeb domowego wyrobu piwa.Dzięki precyzji sprzętu pomiarowego z łatwością odczytamy, m.in.: temperaturę płynów, zawartość alkoholu w przygotowanym trunku a nawet nasycenie poziomu goryczki w piwie czy ph zacieru. Istotne jest aby każdy kto decyduje się na przygodę z piwowarstwem domowym starannie przemyślał zakup precyzyjnych i dedykowanych w tym celu urządzeń pomiarowych.

  • Warzenie i Zacieranie

    Warzenie piwa domowego z procesem zacierania łączy się zarówno z precyzją doboru składników jak również dbałością o zachowanie odpowiednich warunków towarzyszących produkcji piwa w domu. Powodzenie uzyskania najlepszych trunków browarniczych, pochodzących z domowego wyrobu piwa, to przede wszystkim odpowiednio ześrutowany słód, ułatwiający dotarcie wody do znajdującej się wewnątrz ziaren skrobi oraz starannie dobrane proporcje składników a także zacierane w temperaturze dostosowanej do receptury i stylu warzonego piwa domowego. Każdy, kto planuje samodzielne warzenie piwa domowego powinien rozpocząć gromadzenie niezbędnych urządzeń i sprzętu do domowego warzenia piwa oraz poszerzać swój wachlarz warsztatowy wraz z podwyższaniem swoich umiejętności oraz zapotrzebowaniem na nowe doznania smakowe domowego wyrobu piwa. 

  • Rozlew

    Radość i duma browarnika na zakończenie procesu produkcji nawarzonego piwa domowego to oczywiście rozlew trunku i przygotowanie do konsumpcji po okresie leżakowania.
    Na tym etapie produkcji piwa w domu, niezbędne będzie przygotowanie odpowiedniej ilość butelek z ciemnego szkła, specjalnych kapsli, które dadzą pewność szczelnego zamknięcia naczynia z piwem domowym na długi czas oraz narzędzi ułatwiających prace przy rozlewie. Wszystko to przyczyni się do zachowania wszelkich walorów smakowych trunku i pozwoli cieszyć się ze spożycia domowego wyrobu piwa

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 157 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 157 elementów